circulaire tuinmeubels

Waarom jij ook circulaire tuinmeubels moet kopen, maar ze er bijna niet zijn.

Een circulair tuinmeubel gaat in tegen alles waar onze bestaande economie op gebaseerd is. Dat maakt het voor bedrijven haast onmogelijk om echte circulaire producten te maken. Simpel, ze draaien zich zelf dan de nek om. Bijvoorbeeld Ikea concept. Met al hun verkoop vierkante meters is dit bedrijfsmodel gebaseerd op verkoop. Er moet dus blijvend verkocht worden, anders is er geen Ikea meer. Bij atelier ROBUUZT.NL ligt dat heel anders. Wij zijn namelijk klein en daardoor flexibel en bovendien financieel robuust. En nu al gaat ombouw en herstoffering een steeds groter rol spelen.

Nu vinden veel bedrijven hun product circulair omdat het 1 of enkele elementen bezit van circulariteit, maar dat maakt een product nog niet circulair. En met een beetje circulaire economie los je haast niets op. Zoals het nu gaat is onze over volle planeet met onze grondstof verspillende economie niet lang nog vol te houden. Er komen tekorten. Wat we nodig hebben zijn dus de echte circulaire producten die heel lang met ons mee gaan.

Check de 6 punten waaraan circulaire tuinmeubels aan moeten voldoen.

bron: https://www.rijksoverheid.nl/

kleine tuinset

rvs schroeven

1. makkelijk te repareren en goed te onderhouden

Voor onze circulaire tuinmeubels geldt dat alles redelijk tot makkelijk te repareren is. Zelfs zonder onze tussenkomst zijn bijna alle onderdelen los verkrijgbaar. Grote ritsen maken de hoezen makkelijk wasbaar. Het hout wordt altijd met RVS geschroefd. Deze zijn dik en breken niet zomaar af als je na jaren een plankje wilt vervangen. een tuinmeubel moet zo lang mogelijk meegaan en dus heel sterk zijn.

loungebank op maat voor in de tuin

2012

kleine tuinset

2020

2. Goed aan te passen of te refitten

Door het steigerbuizen koppelsysteem in combinatie met het gebruik van pure materialen kunnen we een 2-zit loungbank ombouwen tot een 3-zit loungbank . Anders om kan natuurlijk ook. Buiten dat het kan is onze ervaring dat het ook gebeurt. En dat is het mooie van circulair in de praktijk. De stof kleur kan veranderd worden of zelfs het frame kan in een kleur gespoten worden. loungebank Lazy Stuff

all weather loungebank tuin

getest in de winter

circulaire loungebank

getest aan zee

3. robuust en betrouwbaar

Zoals de naam al zegt, onze circulaire tuinmeubels zijn robuust. Dat neemt niet weg dat per definitie de stoffen en schuimen kwetsbaar zijn. Dus wat de kussens betreft, hangt de duurzaamheid af van hoe de gebruiker er mee omgaat. Het zijn allemaal A-kwaliteit materialen en als je er zuinig op bent kan het heel lang meegaan. Het aluminium frame kan heel oud worden (wat kan daar nu stuk aan gaan). Alleen de kunstofdoppen zullen na een aantal jaren vervangen mogen worden. En deze zijn altijd verkrijgbaar en makkelijk te monteren.

circulaire loungebank
circulaire tuinmeubels

4. tijdloos mooi en geliefd design

Wil een ontwerp circulair zijn, dat kan je veelal herkennen doordat deze in verschillende tuin stijlen passen. Een goed ontwerp is breed geliefd en in de basis eenvoudig. De kleur van de tuinmeubels zijn door herstoffering te updaten.

circulaire loungebank
circulaire tuinmeubels

5. gestandaardiseerd

Dat betekent dat alles op elkaar past en je het kunt uitwisselen. Toen we de steigerbuizen tuinmeubelen ontwierpen zochten we naar een gestandaariseerd systeem dat zich al bewezen had en dat ook nog eens toekomst bestendig was. Belangrijk hierbij is dat bv de loungebank aangepast en opgewaardeerd kan worden. Denk hierbij aan groter of kleiner maken maar ook verandering van stoffering of kleur van het frame.

circulaire loungebank

makkelijk demonteren

tuintafel set

reassamblage

6. makkelijk te demonteren en reassamblage

Dit punt van circulariteit is zoals bij punt 5 helemaal ingebakken bij onze circulaire tuinmeubels. Dus gooi deze tuinmeubels niet weg bij het grof vuil (wat je wel bij andere tuinmeubels al snel doet) want dikke aluminiumbuis en koppelstukken, daar kan je altijd iets anders van maken. De meubels houden altijd hun waarde en mogelijkheden.

Kortom; de toverwoorden van ROBUUZT zijn simpel en doordacht. Want zo is een simpele uitvoering die doordacht is uitgevoerd mooi in uiterlijk en makkelijk te repareren, te onderhouden en aan te passen. Plus dat het veel langer meegaat en dat is weer goed voor ons en de planeet.

Je koopt een echte ROBUUZT uit het atelier zonder tussenkomst van derden.