Materialen tuinmeubelen

Alle materialen die gebruikt zijn in de steigerbuizen tuinmeubels.

aluminium buizen

De buizen zijn van 48 mm dik aluminium. Deze buizen hebben een anodiseer behandeling gehad, daardoor geven ze niet meer zwart af en worden ook niet meer dof van kleur.

De zwarte steigerbuizen hebben een poeder coating behandeling gekregen. Deze coating is speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld. Het zwarte aluminium is dof van kleur.

koppelstukken

De koppelstukken zijn van giet staal en thermisch verzinkt. (gecertificeerd vüf) De koppelstukken kunnen in verloop van tijd dof worden.

De zwarte koppelstukken zijn behandeld met een poeder coating. Deze coating is speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld. Het zwarte aluminium is dof van kleur.

hout in de vlonders

Het hout dat gebruikt wordt is duurzaam larikshout uit noord Europa. Dat is langzaam groeiend hout. Er zitten groeven in voor de luchting en het vocht. Onbehandeld hout wordt in de loop der tijd grijs.

hout in de tafeltjes

Het hout dat gebruikt wordt in de loungetafeltjes is ook duurzaam larikshout uit noord Europa.

Onbehandeld hout wordt in de loop der tijd grijs van kleur. 

hout in de armleuningen

Het hout dat in de armleuningen van de loungestoel Puffie en de Chilly Lilly serie wordt gebruikt is een zeer hard hardhout.

Onbehandeld hout wordt in de loop der tijd grijs van kleur. 

buitenstoffen

Buitenstoffen

Buitenstoffen met de aller beste eigenschappen; waterafstotend, vuilwerend, uv bestendig, wasbaar, sneldrogend en ademend.

De buitenstoffen zijn bij de producent getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. De enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft. outdoorstoffen

buitenstoffen groen
schuim vlokjes

vulling van de los gevulde kussens

De los gevulde plof kussens hebben geen piepschuim bolletjes of ander wattenspul. De vulling wordt speciaal geproduceerd en samengesteld in ons eigen atelier. Daardoor zijn deze kussens ook 100% blijvend veerkrachtig.

hoekbank tuin
schuim vlokjes

vulling van de strakke kussens

In veel kussens zit een goedkoop schuimrubber of wattenspul. Wij bezuinigen namelijk niet op de inhoud van de kussens. Door het beste comfort te krijgen in de steigerbuizen loungebanken, hanteren wij A-kwaliteit schuimrubber. Hierdoor is de kwaliteit en comfort voor vele jaren goed.

loungebank op maat voor in de tuin
water doorlatend schuimrubber

vulling van de loungebank en loungestoel Lente

De materialen van de Lente tuinmeubelen daar is een waterdoorlatend schuimrubber voor gebruikt. Dit schuimrubber neemt namelijk geen water op. Het water loopt er dan ook gewoon doorheen.

loungeset tuin
water doorlatend schuimrubber

gaas materiaal

Het gaas materiaal dat in verschillende tuinmeubelen is gebruikt is een geweven stof van polyester draden met een PVC coating. Dit gaas materiaal is erg sterk, uv bestendig, duurzaam en natuurlijk weerbestendig.

tuinstoel lounge
water doorlatend schuimrubber

bisonyl voor de regenhoes

Voor de regenhoezen wordt er een zwaar bisonyl gebruikt. Bisonyl is een gevlochten vezeldoek met PVC. Dit materiaal houd uitstekend de regen tegen.