ONDERHOUD ALUMINIUM LOUNGEMEUBELEN EN MATERIALEN DIE GEBRUIKT ZIJN IN DE LOUNGEMEUBELEN.

ALUMINIUM

De eigenschappen van aluminium zijn:

* sterk

* licht in gewicht

* onderhoud vriendelijk 

* makkelijk te reinigen

* neemt de buiten temperatuur aan. (wordt niet gloeiend heet in de zomer)

 

Onderhoud aluminium loungemeubelen en het schoonmaken van aluminium loungemeubelen:

Aluminium loungemeubelen voor buiten zijn onderhoud arm. Neem het meubel zo nu en dan even af met een zacht sopje en een doek. Het vuil hecht hierdoor minder snel aan het aluminium. Gebruik geen scherpe en agressieve schoonmaak middelen. Het aluminium tuinmeubel kan het hele jaar door buiten blijven staan.

Het aluminium dat Robuuzt.nl gebruikt:

Het aluminium heeft een anodiseerde behandeling gehad. Het aluminium geeft hierdoor niet meer af en wordt niet dof.

De zwarte steigerbuizen hebben een speciale poeder coating behandeling gekregen. Deze coating is speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld. Het zwarte aluminium is dof van kleur. Wij zijn op dit moment nog volop de zwarte coating aan het testen, op duurzaamheid en verkleuring.

Robuuzt.nl gebruikt 48 mm dikke aluminium buizen.

 

Onderhoud KOPPELSTUKKEN van de aluminium loungemeubelen

De koppelstukken die Robuuzt.nl gebruikt in de lounge meubelen voor buiten:

De koppelstukken zijn van giet staal en thermisch verzinkt. (gecertificeerd vüf) De koppelstukken kunnen in verloop van tijd dof worden. Daar waar de inbus bouten in het koppelstuk zitten kan zich een randje roest vormen. Het roest niet door en is makkelijk te verhelpen. Met een klein beetje beschermende vaseline is het voor jaren opgelost.

De zwarte koppelstukken zijn behandeld met een poeder coating. Deze coating is volgens de fabrikant speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld. Het zwarte aluminium is dof van kleur. Wij zijn op dit moment nog volop de zwarte coating aan het testen, op duurzaamheid en verkleuring.

De koppelstukken kunnen met een sopje schoon gemaakt worden.

 

HOUT

De eigenschappen van hout:

* onbehandeld wordt deze grijs van kleur

* warme uitstraling

* voelt natuurlijk aan

* droogt snel in de zon

* duurzaam

Schoonmaken en onderhoud van het hout van de aluminium loungemeubelen:

Maak het hout na de winter schoon met een sopje warm water en zachte zeep en borstel. Zorg voor dat je begint dat het hout goed nat is gemaakt met een tuinslang. Schrob daarna met een harde borstel in de richting van de houtnerf. Afspoelen met de tuinslang.

Je kan ook voorzichtig de hoge druk spuit gebruiken in de laagste stand.

Hout is een natuurlijk product met de daarbij horende natuurlijke eigenschappen. Zo kan het hout verkleuren, uitzetten bij temperatuur verschillen en dus ook scheurtjes vertonen. 

Het hout dat Robuuzt.nl gebruikt:

Al het hout dat Robuuzt.nl gebruikt is onbehandeld hout. Al het hout wordt dan in de loop der tijd grijs van kleur.

Het hout in de loungebank Lazy Stuff,  loungbank Baloe en loungebank en loungestoel Chilly Lilly is duurzaam lariks hout. Dat is langzaam groeiend hout. Er zitten groeven in voor de luchting en het vocht.

Het hout dat gebruikt wordt in de Black Stuff en de eettafel is duurzaam glad lariks hout. 

De armleuningen van de loungebank en loungestoel Chilly Lilly zijn van een zeer hard hardhout. 

loungebanken tuin
hoekbank buiten
tuinstoelen
loungebank tuin

BUITENSTOFFEN

De eigenschappen van de buitenstoffen:

* waterafstotend

* UV bestendig

* vuil werend

* wasbaar op 40 graden

* snel drogend

 

Schoonmaken en onderhoud van de buitenstoffen van de aluminium loungemeubelen:

De buitenstoffen zijn vuil werend behandeld. Veeg de vlek zo spoedig mogelijk weg met een zachte doek of een zachte borstel.  De hoezen kunnen gewassen worden op 40 graden. Droog de hoezen niet in een droger maar gewoon buiten. Na het wassen is de vuil werende werking wel verminderd. Dit kan weer opgelost worden met een vuil werende coating erop te spuiten. Wil de groene aanslag nog steeds niet uit de stof, dan kan gebruikt worden gemaakt van de hoge druk spuit op de laagste stand. Zie ook filmpje.

 

De buitenstoffen die Robuuzt.nl gebruikt:

De stoffen zijn bij de producent getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stoffen maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft. Dit zijn de aller beste outdoorstoffen die we gebruiken maar er zal in de loop der tijd wel enig verkleuring kunnen plaats vinden.

 

buitenstoffen geel
vuilwerende buitenstoffen
waterafstotende buitenstoffen
onderhoud buitenstof
lounge bank tuin
loungebanken tuin
tuinstoelen
onderhoud buitenstoffen

VULLING VAN DE BUITEN LOUNGEKUSSENS

De eigenschappen van het schuimrubber:

* veerkracht

* flexibel

* comfortabel

 

Onderhoud van het schuimrubber:

Schuimrubber is net een spons. Als het nat wordt duurt het erg lang dat deze weer opgedroogd is. Zorg er dan ook voor dat de kussens niet langdurig in de regen zijn. Haal de kussens na gebruik naar binnen of gebruik een regenhoes in het zomer seizoen.

 

Schuimrubber die Robuuzt.nl gebruikt:

De strak gestoffeerde zit en rug kussens zijn gevuld met een polyetherschuim. Het nieuwe schuim zal eerst iets hard aanvoelen maar bij veelvuldig gebruik zal deze steeds zachter worden.

De los gevulde zit en rugkussens zijn gevuld met schuimrubber vlokjes. Deze zijn speciaal geproduceerd en samen gesteld in als atelier te Akkrum. De schuimrubber vlokjes zijn blijvend veerkrachtig.

In de loungebank, loungestoel Lente en de eettafel stoelen, eettafel bankjes is een waterdoorlatend schuimrubber gebruikt. Dit schuimrubber neemt geen water op. Het water loopt er gewoon doorheen.

loungebanken tuin
loungebanken tuin
loungebanken tuin

GAAS MATERIAAL

De eigenschappen van het gaas materiaal:

* UV bestendig

* zeer sterk

* vormvast

* weer bestendig

* duurzaam

 

Onderhoud van het gaas materiaal:

Het gaas materiaal is een geweven stof van polyester draden met een PVC coating. Door het gebruik van een gaas materiaal creëer je een goed comfort.

Maak het gaas na de winter schoon met een zacht sopje van warm water en een zachte zeep oplossing. Na spoelen met schoon water. Verwijder wel eerst de blaadjes en ander vuil dat zich verzameld heeft.